søndag 13. oktober 2013

Høst - en opplevelse av farger



Høsten er rett og slett en fantastisk årstid, kanskje den aller fineste
tiden gjennom hele året.
September i Nordland var utrolig fin, med nydelig høstvær gjennom stort sett hele måneden. Nå har vi kommet godt inn i oktober og vi har fått merke høsten fra en litt annen side. Nedbør og vind har preget oktober så langt, men det er slik høsten skal være. Hageopplevelsen blir bare mer spektakulær med høstværets variasjoner og naturens vakre farger. 
Mange liker ikke alt lauvet som høsten bringer med seg og legger som et teppe utover plenen. Jeg ville ikke unnvært det for alt i verden. Plenen er som et fyrverkeri av farger, og en tur gjennom hagen i høstmorgenens lys er ren nytelse av farger og velvære. Lauvet legger seg i den lille bekken som renner langs Stubbestien, og setter til og med farge på vannet der det klukker stille på sin tur ned mot havet.
En spasertur langs Stubbestien gjør opplevelsen av det fargerike høstlauvet komplett - et tykt lag av lauv samler seg langs hele stien, og man nærmest vasser i farger. Samtidig som man nyter høsthagens fargeverden, undres man over noe så enkelt som at ormeslireknene fremdeles blomstrer vakkert selv om vi er midt i oktober snart. En fargeklatt i høsthagen det også.
 
Selv om sommeren er over for denne gang er det fremdeles trivelig å arbeide i hagen. Oppleve hagen fra en annen side, med nye farger og nye opplevelser. Selv om sommeren er forbi fortsetter heldigvis hagenytelsen enda en stund.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar